Get inspired!

Creativiteit begint met inspiratie. En hoe moeilijk het zich ook laat omschrijven, iedereen weet hoe het voelt als je geïnspireerd wordt: je bent enthousiast en ten diepste geraakt aan wat je belangrijk vindt, mooi en bijzonder.

Vroeger werden de muzen aangeroepen om inspiratie te krijgen. Capella ex Occasione, een bijzonder kamerkoor, wil graag op 11 juni uw muze zijn. Samen met vijf kunstenaars die zich laten inspireren door hun muzen.

De negen muzen waren de godinnen van de kunst en de wetenschap en zussen van Apollo. Zij konden waanzinnig mooi zingen. Capella ex Occasione zingt op 11 juni uitsluitend werk waarin deze muzen centraal staan. En vraagt vijf kunstenaars zich hierdoor en door elkaar te laten inspireren. We zijn elkaars muze. Zo smelten zang, theater, poëzie, beeldende kunst en dans samen tot een unieke podiumproductie. Die u zeker zal inspireren.

Maar er is meer. Hoe leidt inspiratie tot productie? Het woord inspiratie betekent letterlijk inademing. Onze geest raakt geïnspireerd alsof zij ideeën inademt. En deze inspiratie krijgt vorm in actie alsof zij uitademt. Dit proces van inademing en uitademing, van inspiratie tot productie willen wij ook graag aan u laten zien. Wij volgen de kunstenaars tijdens hun creatieve proces. Zij vertellen, u volgt hen.

Zo ontstaat een verbeelding van het creatieve proces: van de muzen als inspiratiebron via een creatieve stroom naar een eindresultaat op 11 juni.

Wij nodigen u uit dit creatieve proces te volgen…

Volg de inspiratie. Tijdens de inademing door de komende weken naar de vijf kunstenaars te luisteren via de facebookpagina van Cappella ex Occasione. Wat beweegt hen, hoe raken zij geïnspireerd door de muzen? Wat gebeurt er? Want inspiratie is er niet, maar komt.

Volg de kunstenaars verder. Op 11 juni tijdens de uitademing door bij de podiumproductie te ervaren hoe zij hun inspiratie om hebben gezet in een eindresultaat. Want, zoals Brahms zei: “zonder vakmanschap is inspiratie niet meer dan een riet dat wuift in de wind.”

Get inspired!

Geplaatst in berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.