Concert: San Marco aan de Mark

Meerstemmig, Meerkorig, Meer Venetië!!

Cappella ex Occasione brengt, in samenwerking met het San Marco Consort en twee vertellers, op zondag 1 oktober om 16 uur in Zandberg58, voorheen Sacramentskerk, Zandberglaan 58 te Breda, het concert San Marco aan de Mark.

CEO is een kamerkoor in Breda, staat garant voor a capella zang van hoog niveau en wordt geleid door Ruben de Grauw, als dirigent ook bekend van het Sacramentskoor Breda.
Het voor dit concert opgerichte San Marco Consort bestaat uit Gerard de Krom, Cas van Haperen, Stijn Roording en Peter Nouws op trombone (bijzondere reconstructies van trombones uit de 16e en 17e eeuw), Mark van Nispen op orgel, Astrid Schijns op cello, Joshua Park en Aybüke Akoluk op viool.

De vertellers zijn Wim Arts en Anouk van den Berg; zij vertolken de stem van de San Marco in Venetië en de Sacramentskerk in Breda.

Capella ex Occasione en het San Marco Consort gaan de prachtige ruimte van de Sacramentskerk volledig vullen en u, het publiek, omringen met de mooiste muziek uit Venetië. U gaat muziekstukken horen van Willaert, de Rore, Gabrieli, Lotte, Monteverdi, Legrenzi, componisten van de Venetiaanse school in de Renaissance.

Cappella ex Occasione laat de Venetiaanse muziek klinken, de San Marco en de Sacramentskerk vertellen: Hoe verliep de opbouw van Meerstemmig naar Meerkorig? Wat is de overeenkomst in akoestiek tussen beide kerken? Wie zijn de componisten die behoren tot de Venetiaanse School? Wat is de beste plek in de kerk om te luisteren? Wanneer begonnen instrumenten een rol te spelen bij koormuziek? Hoe klinken trombones uit die tijd? Waarom kunt u trots zijn op de Bredase Sacramentskerk/Zandberg58?

U bent van harte uitgenodigd bij dit concert.

De Venetië sfeer wordt nog verhoogd als u in uw kleding iets verwerkt in de kleuren okergeel, kobaltblauw, mosgroen of bordeaux-rood.

De toegangsprijs is 20 euro voor volwassenen, inclusief consumptie; kinderen t/m 16 jaar gratis toegang. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze website, of voorafgaand aan het concert.

 

Het concert San Marco aan De Mark is mede mogelijk gemaakt door een donatie van VSBfonds

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

Geplaatst in berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.