Zit- en Lig! Concert: Eternal Light

Cappella ex Occasione brengt, in samenwerking met het Brabant Chamber Orchestra,
11 maart om 20.00 u Zandberg58, Zandberglaan 58 te Breda, Eternal Light, muziek om te ondergaan.

Het Brabant Chamber Orchestra is een nieuw opgericht kamerorkest en bestaat uit jonge gedreven semi-professionele musici. Amin Amel Ebrahimi is de dirigent. Tijmen de Ridder, pianist, en Gerrit Vos, keyboardspeler, werken ook aan dit concert mee, in m.n. Eternal Light van Goodall.
Solisten: Marjolein Kolkert, sopraan, Koen Masteling, tenor en Wessel Wirken, bariton.

´Laat de muziek over je heen komen en ervaar wat het met je doet!´
In dit concert laten we graag hedendaagse muziek horen.
Ruben de Grauw vertelt er meer over:
‘Goodall, Pärt en Tormis zijn allen hedendaagse componisten, met sterke overeenkomsten, maar ook grote verschillen. Zij zijn op zoek naar nieuwe verbanden, misschien wel nieuwe vormen van spiritualiteit. Klassieke muziek op oude thema’s , maar met vaak verrassend actuele teksten en ook verbonden met bijvoorbeeld filmmuziek (Goodall is bekend van de tune van mr. Bean.) Toch klinken hun werken heel erg verschillend, niet alleen in de muziek, maar ook in de poëzie binnen de muziek. Ook al zijn het moderne componisten, hun werken zijn toegankelijk zonder dat ze simpel worden. Daarom zijn ze interessant voor mensen die niet vaak naar klassieke hedendaagse muziek luisteren en voor de meer ervaren bezoekers van concerten.’
Onderga het, want dat kan met de gelaagdheid van de muziek van Goodall, met de muziek van Pärt die klinkt als een mantra, met Tormis die zich laat inspireren door de volksmuziek, bij uitstek het domein van de emotie.’
We willen het publiek de gelegenheid geven tijdens het eerste deel van het concert liggend te beluisteren om de muziek nog beter te ondergaan. Liefhebbers (maximaal 50) kunnen zelf een matje meenemen om op te liggen, voor het tweede gedeelte blijven stoelen beschikbaar. Helaas zijn alle ligplaatsen gereserveerd, zodat reserveren hiervoor niet meer mogelijk is. Ook de zitplaatsen gaan hard! Loop geen risico om bij een uitverkocht huis aan te komen, koop nu uw kaarten online.

Daarnaast is er om 19.15 u een inleiding met extra informatie over het concert door Evelien Holster. Deze is voorafgaand te boeken voor het bedrag van € 5.

 

De toegangsprijs voor het concert is € 17,50 voor volwassenen, kinderen t/m 16 jaar gratis. (inclusief consumptie) Kaarten zijn behalve via deze website ook via de leden van CEO of aan de kassa bij Zandberg58 verkrijgbaar. Klik nu op onderstaande knop om uw kaartjes aan te schaffen.

 

 

Geplaatst in berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.